ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ


Μεγαλώνοντας, οι γυναίκες βιώνουν αρκετές σωματικές αλλαγές που συχνά επηρεάζουν τη σεξουαλική ισορροπία και ευεξία και δύναται να περιορίσουν την απόλαυση κατά τη σεξουαλική επαφή.


Παρόλο που το συναισθηματικό υπόβαθρο παίζει βασικό ρόλο στο αίσθημα διέγερσης και ικανοποίησης, η διατήρηση μιας υγιούς ευαίσθητης περιοχής είναι απαραίτητη και συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική ευεξία και απόλαυση.

Ο ιστός της αιδοιοκολπικής περιοχής υπόκειται σε συνεχή κυτταρική ανανέωση και είναι ευαίσθητος σε διάφορους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να αλλοιώσουν τη φυσιολογική ενυδάτωση στην ευαίσθητη περιοχή. Η μείωση της ενυδάτωσης μπορεί να οδηγήσει σε πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή και κατά συνέπεια σε χαμηλότερη λίμπιντο καθώς και σε αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

Άλλοι παράγοντες μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική υγεία, όπως: το άγχος, θεραπεία με αντικαταθλιπτικά, η μακροχρόνια χρήση αντισυλληπτικών, οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία και η ξαφνική αύξηση ή απώλεια βάρους.

Τα οιστρογόνα είναι οι βασικές γυναικείες ορμόνες που, μεταξύ άλλων, ρυθμίζουν το αναπαραγωγικό σύστημα. Οι διακυμάνσεις στα επίπεδα οιστρογόνων ενδέχεται να επηρεάσουν τις γυναίκες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, ειδικά όταν πλησιάζει η περίοδος εμμηνόπαυσης, σταθμός στη ζωή κάθε γυναίκας. Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα σεξουαλικής ζωής και ευεξίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, παρατηρούνται συχνά τα πιο κάτω συμπτώματα:

  • Μειωμένη ενυδάτωση (κόλπου, δέρματος, ματιών, ξηρότητα στόματος κλπ.)
  • Μείωση του πάχους και της τονικότητας των κολπικών τοιχωμάτων και χειλιών
  • Εύθραυστα μαλλιά και νύχια
  • Θαμπό, πιο χαλαρό δέρμα και αυξημένη εμφάνιση ρυτίδων
  • Τάση για βάρος και αυξημένη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς
  • Απώλεια μυϊκού τόνου

Μάθετε πώς τα δισκία LIBIFEME® μπορούν να συντείνουν στη διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής!